Bİ’ KÜÇÜK AİLE MESELESİ

Aile meselesi mühimdir arkadaşlar. Ne iş yaparsanız yapın, ne kadar kazanırsanız kazanın, ne çok okumuş olursanız olun fark etmez. Babanızın hayal kırıklığı dolu bir bakışı, annenizin çaresizlik dolu yüzü, eşinizin soğuk bir dokunuşu, çocuğunuzun dolmuş gözleri dünyayı durdurmak istediğiniz an olabilir. Evden çıkarken onaylanıyor olduğunu bilmek büyük ferahlıktır. Hem çocuklar hem anababalar için. Yeryüzündeki hiçbir şey gurur dolu bir kucaklamanın, coşkulu bir aferinin yerini tutmaz. Evinizde derdinizle hemdert olan birileri varsa sırtınız yere gelmez.

Ama yoksa? Üzülürsünüz.

Bu sayfada eve, aileye, okula dair yazılar bulacaksınız. Binlerce ailenin hayatına dokunma şansını bulmuş bir psikolojik danışman, gözünden sakındığı kızlarını hasarsız büyütmeye çalışan bir baba olarak yaşadıklarımdan öğrendiklerimi yazacağım. Cevabını merak ettiğim milyon tane soruyu soracağım. Şayet bu sorulara sizin bir cevabınız olursa paylaşmaktan imtina etmeyin lütfen, gönderdikleriniz burada yer bulacaktır.

Bir de aikido var tabii. Bana yeni bir düşünme sistemi öğrettiği için aikido hem danışmanlığımın hem de babalığımın olmazsa olmazıdır. Onu anlatmasam hem ben, hem de bu sayfa eksik kalacaktır.

Serdar Çankaya

Psikolojik Danışman